درباره آزمون آیلتس:

آزمون آیلتس (به انگلیسی: IELTS) که برگرفته از سرواژگان (International English Language Testing System) به معنای نظام بین‌المللی ارزش‌یابی زبان انگلیسی است. این آزمون یکی از معتبرترین آزمون‌های زبان انگلیسی در حال حاضر است که در سراسر دنیا برگزار می‌شود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر هم ردیف با تافل، آزمون آمریکایی قرار می‌گیرد. این آزمون توسط دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار می‌شود.

اعتبار بین المللی آزمون آیلتس:

IELTS یا International English Language Testing System یک امتحان زبان انگلیسی است که از اعتباری بین‌المللی برخوردار می‌باشد. این امتحان معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. امتحان IELTS با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار می‌شود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می‌کند و چهار توانائی Writing،Reading،Listening و Speaking را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. بسیاری از دانشگاه ها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان IELTS را به رسمیت می‌شناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌گردد و مرکز آیلتس تهران افتخار برگزاری این آزمون را در 29 سال گذشته به عنوان اولین مرکز در ایران دارد . شرکت کنندگان در امتحان IELTS به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ می‌دهند. نمرهٔ هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ می‌باشد. نمرهٔ کلی امتحان با معدل گیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه می‌گردد (برای اطلاع بیشتر این بلاگ را بخوانید). در کارنامه IELTS، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بطور جداگانه نیز درج می‌شود.

هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمره‌ای را مشخص می‌کند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را نیاز دارند. بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت امتحان IELTS حداقل نمره ۷ بگیرید.

 

اجزای آزمون آیلتس:

نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل می‌شود. البته نمرهٔ قبولی برای این آزمون وجود ندارد اما به طور معمول سطح ۵ نمرهٔ متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی می‌شود. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد آیلتس با حداقل سطح ۷ را می‌پذیرند.

آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیداری (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) تشکیل شده‌است. در بین قسمت های مختلف امتحان وقت استراحتی وجود ندارد. کل آزمون دارای دو گونه آکادمیک و جنرال است که گونه آکادمیک برای ورود به دانشگاه‌ها مورد نیاز می‌باشد.

زمان بندی اجزای آزمون آیلتس

Academic Reading: 60 min.

Academic Writing: 60 min.

Listening: 40 min.

Speaking: 11 – 14 min.

General Training Reading: 60 min.

General Training Writing: 60 min.

فرایند اجرای آزمون آیلتس:

در روز امتحان ابتدا به سوالات Listening سپس به سوالات Reading و بعد به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. در بخش Writing و Reading شما این امکان را دارید که از قسمت های مختلف سوالات شروع به پاسخگویی کنید. تاریخ و ساعت برگزاری بخش Speaking تقریباً 10 روز قبل از امتحان به شرکت کنندگان اعلام می‌شود. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار  یا اتود را در هیچ مرحله‌ای از امتحان کتبی ندارند.

نتایج امتحان ، 13 تا 15 روز پس از پایان یافتن آزمون کتبی اعلام خواهد شد و کارنامه در اولین روز کاری بعد از اعلام نتایج روز تحویل پست یا داوطلب داده خواهد شد. مسئولان دفتر امتحان اجازه ندارند تا از طریق تلفن،‌ فکس، یا پست الکترونیکی نتایج را به اطلاع داوطلبان برسانند.

تا 10 کارنامه برای دانشگاه ها و موسسات مورد درخواست شما بصورت رایگان (اگر جزو سیستم الکترونیکی باشند) توسط دفاتر برگزار کننده امتحان ارسال می‌گردد، بشرطی که از تاریخ امتحان شما یک ماه نگذشته باشد. . درصورتی که دانشگاه فقط کارنامه فیزیکی را قبول داشته باشد، باید هزینه پست را پرداخت کنید. برای آگاهی بیشتر به صفحه ارسال کارنامه مراجعه کنید.

 

گونه های آزمون IELTS:

امتحان IELTS در دو نوع Academic و General Training برگزار می‌شود. آزمون آکادمیک یا Academic مخصوص کسانی است که می‌خواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند. اما آزمون جنرال یا General Training مخصوص کسانی است که می‌خواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند.

همانطور که گفته شد، در امتحان IELTS، مهارت های Writing،Reading،Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده می‌شوند.  بخش های Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روش کاملا مشابهی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، هر یک از این دو گروه سوالات جداگانه‌ای در قسمتهای Reading و Writing دریافت می‌کنند. مسئولیت نوع آزمونی که می‌خواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، به نوع امتحان مورد نظرتان توجه کامل کنید.

بخش های مختلف آزمون IELTS:

بخش Listening

زمان: حدودا 4۰ دقیقه

تعداد سوال: دفترچه‌ای حاوی چهل سوال در ۴ بخش

سی دی امتحان Listening فقط یکبار پخش می‌شود.

قبل از پخش سی دی فرصت دارید تا سوالها را مرور کنید.

پس از پایان یافتن هر بخش، فرصت دارید تا جواب های خود را بازبینی نمایید.

پاسخ ها باید در پاسخنامه نوشته شود.

سوالات این بخش، درواقع توانمندی و مهارت  داوطلب در فهمیدن و درک موضوع اصلی گفتگو، داده‌های پراکنده و جزیی و گوش دادن به موضوعات مختلف را نشان می‌­دهد. داوطلب فقط یکبار فرصت گوش دادن به هر گفتگو را دارد.

موضوعات بخش Listening می تواند در مورد مباحث مختلفی باشد به عنوان مثال:

  • بخش اول: مکالمه‌ای که به شکل روزمره بین دو شخص انجام  می­‌گیرد. مثلا یک گفتگو بین یک مشتری جهت رزرو تور با کارمند یک شرکت
  • بخش دوم: یک فرد حول یک موضوع عمومی و روزمره صحبت می­ کند. به عنوان مثال یک سخنرانی درباره امکانات یک مرکز تفریحی یا نقشه خوانی و اجزای یک نقشه و مسیر.
  • بخش سوم: گفتگو و مکالمه ما بین چند نفر( مثلا چند دانشجو) که بیشتر جنبه علمی یا آموزشی دارد. مثلا مکالمه دانشجویان درباره یک موضوع درسی.
  • بخش چهارم: یک فرد  درباره یک موضوع علمی یا تخصصی صحبت می کند و اطلاعات تخصصی و دقیقی ارایه می دهد که حاوی نکات و داده‌های زیادی بوده و داوطلب باید بتواند داده‌ها را از هم تفکیک کند، مثل ارائه  یک مقاله یا کنفرانس در دانشگاه.

با پایان یافتن سی دی، در آزمون کتبی ۱۰ دقیقه و در آزمون کامپیوتری ۲ دقیقه فرصت دارید تا جواب‌ها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل نمایید. برای آگاهی بیشتر در مورد پرکردن پاسخنامه بخش Listening این بلاگ را بخوانید.

بخش General Training Reading

زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال

دفترچه حاوی متون که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.

بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.

متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آن افراد غیر متخصص است.

بخش اول در مورد امور روزمره اجتماعی است.

بخش دوم در مورد جزوات آموزشی و احتیاجات رفاهی است.

بخش سوم شامل یک متن بلند با موضوعی عمومی است.

برای آشنایی با برخی نکات تست Reading بر روی این لینک کلیک کنید.

بخش Academic Reading

  • زمان: ۶۰ دقیقه برای ۴۰ سوال
  • دفترچه حاوی ۳ متن که جمعا ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه دارند به داوطلب داده می‌شود.
  • بر خلاف بخش Listening، زمان اضافه‌ای جهت انتقال جوابها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به شما داده نمی‌شود.
  • متون بکار رفته در دفترچه سوالات از مجلات، جزوات، کتابها و روزنامه‌ها انتخاب شده‌اند و مخاطب آنها خواننده غیر متخصص است.
  • متون جنبه علمی  و آکادمیک دارند و داوطلب باید سطح بیشتری از لغات را بداند و توانایی مطالعه و تحلیل متون تخصصی را داشته باشد.
  • حداقل یکی از سه متن، نوشتاری استدلالی است.
  • متن سوم سخت تر از دو متن اول و دوم بوده و سطح زبان بالاتری را نیاز دارد.
  • در صورتی که متن حاوی لغات تخصصی و فنی باشد، واژه نامه‌ای کوتاه نیز همراه آن خواهد آمد.

انواع سوالاتی که در آزمون ریدینگ آیلتس آکادمیک طرح می شوند عبارتند از:

  • Short-answer questions
  • Sentence completion
  • Matching lists/phrases
  • Multiple choice
  • Choosing a heading for a paragraph
  • Classification
  • Yes, no or not given
  • Notes/summary/diagram/flow chart/table completion
  • True, false or not given

تفاوت متن و سوالات بخش ریدینگ آکادمیک و جنرال چیست؟

به طور کلی فرمت هر دو آزمون یکی است اما در قسمت محتوا در آزمون آکادمیک داوطلبان با محتواهای طولانی‌تر و تخصصی روبرو بوده در حالی که داوطلبان بخش جنرال بیشتر با مباحث عمومی و کار آفرینی و لغات ساده تری روبرو هستند.

برای مطالعه و آشنایی تخصصی بین ریدیگ آکادمیک و جنرال بلاگ ما با موضوع تفاوت های آزمون آیلتس آکادمیک و آیلتس جنرال را مطالعه نمایید.

برای آشنایی با برخی نکات تست Reading بر روی این لینک کلیک کنید.

بخش General Training Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.

تسک 1 writing در مقایسه با تسک دوم تقریبا راحت­‌تر بوده و نمره کمتری دارد.

در موضوع اول (TASK 1) باید نامه‌ای به شخصی فرضی بنویسد و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ای کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

عموماً سوالات در این بخش سه دسته هستند:

  • Formal letter
  • Semi-formal letter
  • Informal letter (also known as personal letter)

برای آشنایی بیشتر توصیه می کنیم این بلاگ را مطالعه کنید: راهنمای رایتینگ تسک 1 آیلتس جنرال-قسمت اول

بخش Academic Writing

زمان: ۶۰ دقیقه

شما برای دو موضوع متفاوت باید متنی بنویسید.

در موضوع اول (TASK 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌است، توضیح دهید. انشاء شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر انشائی کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

عموماً در تسک 1 آکادمیک مباحث زیر مورد بحث قرار میگیرد:

  • Bar chart
  • Pie chart
  • Line graph
  • Table
  • Diagram
  • Flow chart
  • Map
  • Process
  • Multiple charts

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشائی کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

تسک دو در آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس تقریبا مشابه بوده ولی مهم‌ترین تفاوت قابل توجه موضوعاتی است که در سوال­ها از آنها استفاده می‌­شود. در آزمون آکادمیک موضوعات تخصصی تر بوده و نیاز به لغات آکادمیک بیشتر جهت پاسخگویی دارند.

قالب نوع سوالات تسک دوم شامل:

  • Advantage/disadvantage
  • Agree/disagree
  • Discussion
  • Cause and effect
  • Problem and solution
  • Two-part question

بخش Speaking

این مصاحبه شفاهی بصورت رو در رو برگزار میشود که زمان آن 15 الی 20 دقیقه و شامل سه بخش است.

دربخش اول متقاضی باید در مدت زمان 4 الی 5 دقیقه به سوالات عمومی و شخصی در مورد محل زندگی، شغل، وضعیت خانوادگی و علائقش پاسخ دهد. میانگین زمان پاسخ به هر سوال حدودا 40 ثانیه بوده و باید بتوانید پاسخ‌ها را به خوبی پوشش دهید.

سپس در بخش دوم یک Topic Card به داوطلب داده می‌شود. قبل از شروع داوطلب به مدت یک دقیقه می‌تواند در مورد موضوع فکر کرده و مطالب خود را یاداشت نماید. در این بخش داوطلب باید بتواند پیوسته تقریبا به مدت 2 دقیقه به کمک ایده پردازی صحیح صحبت کند. در این قسمت، ممتحن آیلتس یا IELTS Examiner سکوت کرده و صرفا گوش می‌دهد. البته اگر داوطلب نتواند این بخش را به خوبی انجام دهد ممتحن احتمالا در انتها چند سوال بپرسد. عموما موضوعات مورد بحث در بخش دوم شامل موارد زیر است

  • Describing a Person
  • Describing a Place
  • Describing an Object
  • Describing an Activity
  • Describing an Event
  • Describing a Situation

در بخش سوم به مدت ۴ الی ۵ دقیقه با مصاحبه کننده در ادامه موضوعی که در بخش دوم به آن پرداخته صحبت می کند. در این بخش سوالات به شکل چالشی مطرح شده و داوطلب باید بتواند دلایل قانع کننده ای در خصوص موافقت و یا مخالفت و یا نظر خود در مورد موضوع مشخصی بیان کند.

امتیاز دهی در مصاحبه اسپیکینگ آیلتس به چه شکل است؟

نمره‌دهی اسپیکینگ آیلتس طبق 4 معیار زیر انجام شده که هر یک دارای جزئیات مشخصی هستند.

  • Fluency and coherence
  • Lexical resource
  • Grammatical range and accuracy
  • Pronunciation

یکی از مهم‌ترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان  IELTS، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است. برای آگاهی بیشتر در مورد بخش Speaking این بلاگ را بخوانید.

همینطور توصیه می‌کنیم بلاگ 9 نکته مهم برای آگاهی و آمادگی آزمون Speaking را نیز مطالعه نمایید. یکی از مهمترین عوامل کسب موفقیت و نمره خوب در امتحان IELTS، نحوه مطالعه برای چنین امتحانی است. برای آگاهی بیشتر در مورد بخش Speaking این بلاگ را بخوانید.

نکاتی در خصوص آزمون مصاحبه آیلتس (Speaking Exam)

برای کسب نمره بالاتر در آزمون مصاحبه آیلتس توصیه می کنیم که موارد زیر را برای آمادگی بیشتر مرور کنید:

  1. آزمون مصاحبه آیلتس در فاصله زمانی یک هفته قبل از امتحان تا روز آزمون کتبی انجام میشود که به مراتب به اطلاع داوطلب خواهد رسید. (در بعضی مواقع احتمال برگزاری آزمون بعد از امتحان کتبی نیز می باشد).
  2. به فاصله ۱۰ الی ۱۲ روز قبل از امتحان کتبی، ایمیلی مبنی بر تعیین آزمون مصاحبه شفاهی دریافت خواهید کرد. همچنین بعد از دریافت ایمیل یاد شده، داوطلبان می توانند با کلیک برروی لینک مشخص شده، آزمون مصاحبه خود را با توجه به برنامه شخصی خود انتخاب نمایند.
  3. چنانچه داوطلبان به فاصله 2 روز بعد از ارسال ایمیل, اقدام به تعیین آزمون مصاحبه خود ننماید, آیلتس تهران اقدام به تعیین آزمون مصاحبه می کند.
  4. دقت داشته باشید, درصورتی که شما بعد از بازه زمانی یاد شده ثبت نام کنید, ایمیل تعیین تاریخ مصاحبه برای شما ارسال نخواهد شد , بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم جهت تعیین تاریخ مصاحبه توسط خودتان,‌ زودتر اقدام به ثبت نام بفرمایید.
  5. لطفاً توجه داشته باشید که هیچ گونه تغییری در زمان آزمون مصاحبه امکانپذیر نمی باشد و داوطلبانی که در تاریخ معین شده حضور نداشته باشند برای آنها وقت مجدد در نظر گرفته نخواهد شد. از متقاضیان عزیز تقاضا میشود 20 دقیقه قبل از شروع امتحان در محل امتحان حضور داشته باشند.
  6. همراه داشتن پاسپورت در روز امتحان مصاحبه الزامی میباشد, در غیر این صورت از شرکت در امتحان ممانعت به عمل می آيد.
  7. مدت زمان این آزمون 15 الی 20 دقیقه می باشد.
  8. این امتحان توسط ممتحن مورد تایید به صورت حضوری انجام گرفته و ضبط میگردد.
  9. به منظور تکمیل مراحل ثبت نام، هنگام مراجعه برای آزمون مصاحبه از هر متقاضی عکس گرفته میشود.
  10. در صورتي كه بنا به دلايل غيرقابل پيش بينی قادر به شركت در آزمون مصاحبه نباشيد، در صورت ارائه مدارك مستدل، آيلتس تهران برای داوطلب آزمون دوباره در نظر ميگيرد.
  11. در نظر داشته باشيد، برای برنامه ريزی دوباره مبلغ 100,000 تومان دريافت ميشود.

     نبایدهای آزمون مصاحبه آیلتس:

  1. پاسخ های کوتاه بله یا خیر و عدم ارائه توضیحات کافی
  2. پاسخ های اشتباه به سوالات پرسیده شده و خارج از موضوع صحبت کردن
  3. عدم پاسخگویی به سوالات پرسیده شده توسط ممتحن
  4. نامفهوم صحبت کردن
  5. به کار بردن بیش از اندازه اصطلاحات در مصاحبه

 

از مزایای برگزاری این آزمون در مرکز آیلتس تهران می توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  1. مرکز آیلتس تهران در شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، مشهد، زنجان، تبریز، کرج و اهواز آزمون برگزار می‌کند
  2. برای ثبت نام نیازی به تماس تلفنی ندارید و تمامی مراحل ثبت نام میتواند آنلاین و از روی کامپیوتر شما انجام شود.
  3. انعطاف پذیری کامل جهت تنظیم وقت آزمون Speaking فراهم می گردد.
  4. امکانات حرفه ای و سیستم صوتی مطلوب برابر با استاندارد جهت آزمون فراهم گردیده است.
  5. محل برگزاری آزمون با استاندارد بالا انتخاب شده است.
  6. در این مرکز کلاس های ویژه مهارت های آزمون آیلتس، کارگاه Speaking, Listening ,Writing ,Reading و کلاس های Pre-Ielts و امتحان Mock test ارائه میشود. تاریخ و زمان دوره های آموزشی بر روی وبسایت در صفحه تقویم دوره های آموزشی قابل دسترسی است.
  7. کامنت های بیش از 550 داوطلب ما در گوگل نشانه رضایت اکثریت آنها از خدمات و سرویسهای ماست. برای دیدن کامنتها اینجا را کلیک کنید.
  8. ما از روز شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9:30 تا 17:30 پاسخگویی تلفنی و از ساعت  9:30 تا 8:00 پاسخگویی چت بصورت آنلاین از روی وبسایت خود داریم.

قوانین دولت انگلستان در خصوص آزمون آیلتس

(UKVI)  از تاریخ ۶ ام آوریل ۲۰۱۵

از تمامی داوطلبان آزمون آیلتس  به منظور اخذ روادید انگلستان تقاضا میشود که تارنماهای زیر را قبل از ثبت نام در آزمون مربوطه مطالعه فرمایند. همین طورمی توانید  در قسمت سوالات متداول در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب نمایید.

UKVI FAQ

IDP Press Release in ENGLISH

British Council Press Release in ENGLISH

Updated: Jan 31,2022