آیا می دانید به طور کلی چند نوع آزمون آیلتس داریم؟ در واقع برای آن دسته از عزیزانی که به تازگی با این آزمون بین المللی آشنا شده اند و یا در حال کسب اطلاعات هستند باید بگوییم 2 دو نوع آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال وجود داشته که هر یک برای اهداف و کاربرد مشخصی به کار می روند. آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس از نظر فرمت یکسان هستند و موارد آزمونی یکی است اما از نظر محتوای آزمونی در بخش نوشتاری (Writing ) و خواندن (Reading ) با یکدیگر تفاوت دارند. در این نوشتار سعی می کنم تفاوت های این دو آزمون بین المللی را برای شما توضیح دهم تا درک بهتری پیدا کنید.

کاربرد های آزمون آیلتس آکادمیک

به طور کلی باید گفت این مدل آزمون ویژه کسانی بوده که قصد دارند برای یکی از مقاطع تحصیلی در دانشگاه های خارجی اقدام کنند. در این حالت باید وارد سایت دانشگاه مد نظر شده و نمره آیلتس آکادمیک مورد نیازجهت اپلای را بررسی کنند. همینطور باید اشاره کرد این آزمون فقط جهت مقاصد تحلیلی کاربرد ندارد بلکه در برخی امور شغلی نیز جزو مدارک مورد نیاز است که یکی از آنها عموماً مشاغل گروه علوم پزشکی می باشد (در برخی از کشورها برای اینکه بتوانید در یکی از مشاغل علوم پزشکی فعالیت کنید ملزم به داشتن مدرک آیلتس آکادمیک هستید).

کاربرد های آزمون آیلتس جنرال

افرادی که قصد مهاجرت غیرتحصیلی ( حالا هر نوع روش مهاجرتی) به کشورهای خارجی را دارند ملزم به دریافت این نوع مدرک آیلتس هستند. همینطور باید اضافه کرد برخی از شرکت ها برای سنجش میزان مهارت زبان انگلیسی افرادی که قصد دارند جذب کنند به کمک آزمون آیلتس جنرال متوجه سطح دانش زبانی آنها می شوند.برخی دیگر نیز در الزامات موقعیت های شغلی خود، داشتن حداقل یک نمره مشخص آیلتس جنرال را ذکر کرده اند.

دو فرمت آزمونی و چهار مهارت در آزمون آیلتس

هر دو آزمون آکادمیک و جنرال چهار مهارت Writing, Reading, Listening, Speaking را از آزمون دهنگان می سنجد و حتی در مهارت های Listening و Speaking هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. همینطور در بخش مهارت های Writing و Reading نیز فرمت یکی بوده و در هر دو آزمون دارای دو بخش هستند و در بخش Reading در هر دو آزمون فرد بایدبه 40 سوال پاسخ دهد.

تفاوت های محتوایی آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال

با توجه به اینکه داوطلبان تحصیلی در حین تحصیل در دانشگاه باید بتوانند متون آکادمیک،درسی و علمی را به خوبی درک کنند به همین دلیل در آزمون آیلتس آکادمیک در بخش Reading متن ها از کتابهای آکادمیک و مجلات علمی آورده می شوند تا مهارت داوطلب را در خصوص درک مطالب آکادمیک و دانشگاهی بسنجند. به همین دلیل می توان گفت سطح لغات در بخش Reading آکادمیک کمی بالاتر بوده و نیاز به دانش واژگان بیشتری است. همینطور در بخش Writing موضوعات داده شده در هر دو تسک 1 و 2 نیز مرتبط با موضوعات آکادمیک و علمی بوده تا سطح نوشتاری داوطلب در حوزه نوشتاری آکادمیک مشخص شود.

اما در خصوص آزمون آیلتس جنرال محتوای بخش Reading بیشتر حول موضوعات عمومی مانند تبلیغات، راهنمایی، مسائل روزمره و… بوده تا درک مطلب داوطلب مشخص شود.در بخش Writing آزمون جنرال تسک 1 شامل نوشتن یک نامه و در تسک دوم نیز یک موضوع نوشتاری عمومی می باشد.

تفاوت در بخش نمره دهی آزمون

یکی دیگر از مواردی که هر دو نوع آزمون با یک دیگر تفاوت دارند در بخش محاسبه نمره است . در مهارت Reading سیستم امتیاز دهی متفاوت بوده و داوطلبان با توجه به تعداد سوالات درست از 40 نمره دریافت می کنند. بگذارید با یک مثال ساده این تفاوت را برای شما بازگو کنم.

فرض کنید از 40 سوال در مهارت Reading به 30 امتیاز کسب کرده اید:

  • 30 نمره از 40 در آزمون جنرال یعنی نمره 5
  • 30 نمره از 40 در آزمون آکادمیک یعنی 6

می توان فهمید با توجه به اینکه نمره Reading تشکیل دهنده 25% از کل نمره آزمونی شماست بنابرین تفاوت معنا داری در بخش Reading وجود دارد. در خصوص نمره دهی آزمون آیلتس یک بلاگ کامل برای شما نوشته ایم که می توانید آن را مطالعه کنید

کدام یک ساده تر است؟ آکادمیک یا جنرال

نکته ای که ابتدا باید مشخص شود این است که هدف شما از دادن آزمون آیلتس چیست؟ چون اگر قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارید ملزم به آزمون آکادمیک هستید.نکته دیگر این است که داوطلبان هر یک تجارب خود را دارد و برای هر داوطلب سختی و آسانی آزمون متفاوت خواهد بود اما به طور کلی می توان گفت احتمالاً آزمون جنرال به دلایل زیر ساده تر باشد:

  • نوشتن یک نامه کوتاه ساده تر از خلاصه کردن یک نمودار یا جدول است
  • گرفتن 30 از 40 امتیاز در بخش Reading در آزمون جنرال معادل گرفتن 23 از 40 امتیاز در آزمون آکادمیک است

در پایان باید خاطر نشان کرد هر دو نوع آزمون برای اهداف متفاوتی طراحی شده اند و شما باید بر اساس نیاز خود یکی را انتخاب و برنامه مطالعاتی مشخصی را پیاده سازی کنید.

منبع

https://magoosh.com/ielts/about-ielts-exam/ielts-faq/academic-and-general-training-versions-of-the-ielts/

14 دیدگاه

  • اگر من آزمون آکادمیک بدم بعد از این که مهاجرت کردم اگر نظرم عوض شد که نخوام درس بخونم میتونم از مدرک آکادمیکم برای کار استفاده کنم یا حتما برای کار هم باید یک آزمون جنرال جداگانه بدم؟

    • سلام سهراب. شما اگر کار مهاجرت تون تموم شده باشه دیگه به دادن دوباره آزمون آیلتس نیازی ندارید. در ضمن برای بعضی کارها (مثل کارهای مربوط به پزشکی) بعضی کشورها نمره آکادمیک میخواهند.

  • حداقل نمره ای که در آزمون آکادمیک لازم است تا بتوان در یک دانشگاه پذیرش گرفت چه نمره ای است؟ مثلا دانشگاهی وجود دارد که نمره 5 هم مورد قبولش باشد؟

    • سلام من تا به حال دانشگاهی ندیدم که با نمره اورال 5 پذیرش بده. معمول دانشگاه نمره 6 به بالا لازم دارن.

  • […] ، سرمایه گذاری و.. دارند. برای اطلاعات بیشتر بلاگ تفاوت آزمون آکادمیک و جنرال آیلتس را […]

    • سلام من ایلتس برای مهاجرت تحصیلی به ایتالیا میخواستم . اگه من نمره قبولی بگیرم ، حین تحصیل (بعد از اتمام شدن اعتبار ایلتس)باید دوباره آزمون بدم و اینکه مدت اعتبارش چقدر هست؟؟

      • مدت اعتبار نتیجه آزمون آیلتس 2 سال از زمان آزمون هستش. موفق باشید.

      • سلام یه سئوال من فعلا قصد مهاجرت یا رفتن به جایی رو ندارم اما میخوام مدیریت بازرگانی بخونم میخوام زبانمو فول کنم آیلتس و بگیرم
        به نظرتون بگیرم یا نه میخوام معلم خصوصی بگیرم یه ساله تموم کنم ایا این کار درسته یا نه اروم اروم بخونم پیش برم بعد یه بار که مدرک میگیری تمومه یا نه هر چند وقت باید مثل اولش ازمون بدی ؟!

  • سلام و وقت شما به خیر باشه
    سوالی که داشتم اینکه امکان داره هر دو آزمون را داد ینی میشه مثلا آزمون آکادمیک رو دادیم و نمره مورد نظر رو آوردیم ، بعد روی آزمون جنرال کار کنیم ؟ امکان داره مدرک هر دو رو داشت ؟ اصلا مدارک آزمون جنرال و آکادمیک جداگانه هست ؟ ممنون میشم پاسخ بدهید 🙏

  • سلام توضیحاتتون عاااااالیههههه👏 خیلی ممنون🌹

  • سلام. من قبلا تافل ۱۰۲ داشتم. به نظرتون تو آیلتس جنرال چند میتونم بیارم؟

  • سلام با آیلتس آکادمیک میشه برای کار در کشور دیگه اقدام کرد یا حتما باید آزمون آیلتس جنرال داد؟

دیدگاهتان را بنویسید